Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα»

Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα»


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα»,ιδρύθηκε το 1984 από ανθρώπους με ευαισθησίες και αγάπη για τον τόπο τους. Πρωταρχικοί στόχοι του συλλόγου ορίστηκαν η διατήρηση και η προβολή της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και η αναβίωση λαογραφικών ηθών και εθίμων της περιοχής του Νομού Χαλκιδικής.

Στους κόλπους του φιλοξενεί εννέα χορευτικές ομάδες, οι οποίες απαρτίζονται από άτομα όλων των ηλικιών και εκπροσωπούν τον τόπο σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ εντός κι εκτός Ελλάδος. Την ευθύνη των ομάδων έχει η κυρία Έφη Κελιαφάνου.

Επίσης διατηρεί χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού με στόχο την καταγραφή και διάδοση των τοπικών-ντόπιων τραγουδιών. Υπεύθυνη της ομάδας είναι η κυρία Φωτεινή Βλάχου.

Εν συνεχεία στο σύλλογο λειτουργούν τμήματα καλλιτεχνίας και ζωγραφικής καθώς και δανειστική βιβλιοθήκη. Ακόμη ανα τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται εκθέσεις βιβλίου και ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Τέλος μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του συλλόγου μας είναι η αιμοδοσία, που διοργανώνεται τρείς φορές το χρόνο. Ο Σύλλογός μας έχει να επιδείξει μια αξιοσέβαστη τράπεζα αίματος για τις ανάγκες του χωριού κι όχι μόνο.

Κύριες εκδηλώσεις μας είναι το πανηγύρι του Αη Γιώργη, οι διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Χριστοφόρου (8-9 Μαίου), οι διήμερες, επίσης, εκδηλώσεις προς τιμήν του προφήτου Ηλία (19-20 Ιουλίου) και οι τριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν της πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής. Τέλος την περίοδο των Χριστουγέννων γίνεται η παιδική γιορτή και το άναμμα του δέντρου στην πλατεία του χωριού.

Αυτός, εν συντομία, είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεταγγιτσίου «Νέα Άσσα», ένας σύλλογος που κατόρθωσε να ενώσει στον πυρήνα του κατοίκους όλων των ηλικιών, με κύριο μέλημά τους την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Εmail neassa84(at)yahoo.gr
Ιστοσελίδα www.metagisti.blogspot.com
Facebook politistikos Metangitsiou Nea Assa