Σύλλογος Γυναικών Δωρίου

Σύλλογος γυναικών Δωρίου


 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΩΡΙΟΥ.


Σύλλογος γυναικών  Δωρίου

Σύλλογος γυναικών  Δωρίου ιδρύθηκε το έτος 1999 με σκοπό να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του, καθώς και την αναβάθμιση του πολιτιστικού, μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου του Δήμου αλλά και της όλης περιοχής.

 ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ « ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ»

Η αγάπη προς τους παραδοσιακούς χορούς και το μεράκι προς την παράδοση και τις ρίζες μας, συντέλεσαν στην ίδρυση αυτού του τμήματος. Διαισθανθήκαμε ότι η τόπος μας χρειαζόταν κάτι διαφορετικό, κάτι που θα συσπείρωνε τόσο τους νέους όσο και τα μεγαλύτερα άτομα προς τις αιώνιες αξίες της παράδοσης. Στόχος του τμήματος είναι η διάσωση της παράδοσης και η προώθηση της δημοτικής μας μουσικής και των παραδοσιακών χορών, σαν ένας τρόπος ψυχαγωγίας και διαμόρφωσης συνειδήσεων, αλλά και η δημιουργία πολιτιστικών σχέσεων και ανταλλαγών με παρόμοια τμήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Τα χορευτικά μας τμήματα , 5 συνολικά(νηπιακό, 2 παιδικά, εφηβικό και ενηλίκων ) αποτελούν τον πυρήνα του συλλόγου μας . Όλες οι εκδηλώσεις μας , καθώς και κάθε εθνική επέτειος που πραγματοποιείται στο Δήμο , πλαισιώνεται από τα χορευτικά μας τμήματα. «ΟΙ ΔΩΡΙΕΙΣ» έχουν παραστεί σε διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα, όπως : Πύργος, Μεσσήνη , Κυπαρισσία , Καλαμάτα, Αθήνα , Τρίπολη, Μονεμβασιά , Νάξο , Αίγιο, Άρτα , Κεφαλονιά, Σύρο, Κώς , Σαλαμίνα, Κέρκυρα, Μεθώνη , Ανδραβίδα, Λεωνίδιο, Δάφνη Αχαίας, Λίμνη Ευβοίας, Γιάννενα, Αίγινα κ.ά.

 Κάθε χρόνο το τμήμα εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών προσπαθεί να δίνει παρόν σε φεστιβάλ αναγνωρισμένου κύρους έξω από τα σύνορα της Ελλάδος.

Από το 2007 έως σήμερα, διοργανώνουμε και πραγματοποιούμε , φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Δώριο, με την συμμετοχή χορευτικών συλλόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό . Ο σύλλογος έχει στη διάθεσή του αρκετά μεγάλο αριθμό ενδυμασιών ( τσακώνικη, Ήπειρο, Κρήτη, Θράκη, Τσολιά, Μάνη , Δεσφίνα, Κύθηρα, Μακεδονία κ.λ.π) που τις χρησιμοποιεί για τις εμφανίσεις του.

 

Email:gyndorio@gmail.com

Τηλέφωνο:2765031605

Κινητό:6973048322

 

Fax:2765022052